Вход

hosting

Фирма ЕТ "Хилайт 2013" е създадена в началото на 2013-та година с основен предмет на дейност - хостинг, наети виртуални сървъри, колокация.

През 2005-та започнахме да се занимаваме с Microsoft train simulator 2001, като създадохме така нареченото МСТС България общество. Това е група от хора, предимно любители на железопътния транспорт, която има интерес към симулатора. Главната ни цел бе създаването на подвижен състав, експлоатиран от Българските железопътни превозвачи. За целта използвахме 3D модели на локомотиви и вагони, авторска изработка на чешки и словашки разработчици, като ни служиха за базови модели, на които извършвахме рипейнти. За кратък период от време създадохме почти всички модели на ТПС.

Всичко това наложи създаването на файлов сървър, където да се качат моделите. След това създадохме и първият български форум на име Форум МСТС България, където публикувахме снимки и информация за цялостната работа по изграждане на ПС за МСТС България.

Нарастващите нужди от място за разполагане на трасета и модели за МСТС България ни накара да създадем собствен хостинг, където всичко това да е на едно място, лесно и бързо достъпно, без заплащане.hosting-extrahostbg

През 2011-та година започнахме да предлагаме и споделен хостинг на уеб съдържание.
През 2012-та година стартирахме проект "VPS - неограничени възможности", като за целта се обърнахме към VMware за основна виртуализираща система. След успешно проведени тестове, решихме да предложим и нает VPS.

През м. август 2013-та започнахме и предлагането на услуги "Виртуални частни мрежи - VPN" и "Игрови наети сървъри - Dedicated game servers".

През м. януари 2014-та година разширихме нашата гама от предлагани услуги, предлагайки и "Нает сървър".